PKN
PKN Gereformeerde Kerk Waarder
 
Logo PKN

Logo PKN

Verklaring logo op de voorgevel van de kerk

In het logo van de Protestantse Kerk zijn een kruis en een duif in een prachtige stralenkrans te zien.

Cirkel: De cirkel symboliseert eenheid, ook de eenheid van de kerken. Hij staat ook voor volkomenheid en eeuwigheid en daarmee voor God. God is immers het begin en het einde tegelijkertijd. De cirkel houdt ook verband met Gods schepping: heelheid, een schepping waarvan God zei dat zij ‘zeer goed’ was.

Kruis: In de cirkel licht het kruis op, het christelijke symbool bij uitstek. Gekozen is voor de meest eenvoudige vorm ervan. het Griekse kruis met vier armen van gelijke lengte. Het verwijst naar Pasen: het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus.

Achtarmig kruis: In de stralenkrans is ook het achtarmige kruis te zien. Dit kruis is een samenstelling van het vierarmig Griekse kruis en de eerste letters van het Griekse woord christos, de chi, die je schrijft als: X. Het getal acht verwijst naar de achtste dag van de schepping, Na de zevende dag, de vervulling van de schepping, is er de achtste dag. De dag van het nieuwe begin. De dag van de opstanding.

Duif: In het midden is een duif zichtbaar, het teken van vrede en van de heilige Geest. Het beeldmerk bepaalt ons met deze symbolen bij de drie-enige God: God, Jezus Christus en de heilige Geest. En daarmee bij de weg die onze Protestantse Kerk in Nederland wil gaan.
                         

terug
 
 
 

Catechisatie
datum en tijdstip 18-01-2018 om 19.00 uur tot 19.45 uur
meer details

Bijbel lees kring Piet van Midden
datum en tijdstip 18-01-2018 om 20.00 uur tot 22.00 uur
meer details

Bijbel lees kring Piet van Midden
datum en tijdstip 18-01-2018 om 9.00 uur tot 10.45
meer details

 
Agenda punt toevoegen?
Mail naar Leni van Wijngaarden. Klik hier om te mailen.
 
 
ANBI
ANBI transparantie verantwoording
 
Woord van de dag
 
Kerkdienst beluisteren/bekijken
Klik hier om de kerkdienst
te beluisteren. 
 

Klik hier om de kerkdienst
te bekijken. 


 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.